Počet článků: 12 Linecké věnečky k čajovému dýchánku podle MichaelyRubrika: Návody Michaela Dragonová 22.12.2012 Tohle je naše recept na naše nejoblíbenější cukroví: Suroviny: 300g hladké mouky; 100g moučkového cukru, 200g másla, 3 žloutky, lžička nastrouhané citrónové kůry, špetka prášku do pečiva Náplň: Rybízová nebo jiná výraznější marmeláda, čokoládová poleva Linecké věnečky; Foto: Michaela Dragonová Postup: Mouku smícháme s cukrem a špetkou kypřícího prášku. Přidáme změklé máslo (můžeme použít i jiný tuk, ale máslo má v tomto případě nezaměnitelnou chuť), vyklepneme žloutky a přidáme citrónovou kůru. Vypracujeme hladké těsto, přikryjeme ho fólií a necháme odpočinout v ledničce. Pak strojkem s nástavcem na cukroví vytlačujeme proužky, které stočíme do věnečků, rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180 °C upečeme dozlatova. Po vychladnutí slepujeme marmeládou a zdobíme čokoládovou polevou. Linecké cukroví je polo trvanlivé a vydrží v chladu až dva týdny čerstvé. Dobrou chuť! Počet zobrazeni celkem: 5983 Počet zobrazeni za poslední měsíc: 25 | Doporučujeme Nejčtenější články (za poslední měsíc) Redakce
|