Pátek 29. 3. 2024  |  Svátek má: Taťána
Počet článků: 12

Nepečený dort se šlehačkou a pomeranči

Rubrika: Návody
Markéta Navrátilová  12.5.2009
Jestli máte rádi piškoty, šlehačku, pomeranče, mandle... :-), pak si připravte tento dort!

Přísady:
200 g loupaných mandlí
200 g moučkového cukru
250 g změklého másla
300 g piškotů
5 čerstvých žloutků
2 kelímky smetany ke šlehání
dřeň z 1 vanilkového prutu
nastrouhaná kůra z 1 citrónu
na špičku nože skořice
asi 1 dl pomerančového likéru
balíček ztužovače šlehačky
tenké proužky pomerančové kůry
několik trpasličích pomerančů
plátky loupaných mandlí

Postup:
Žloutky, moučkový cukr a máslo smícháme v hladký krém a opatrně do něj zamícháme nastrouhané mandle. Krém ochutíme vanilkovou dření, citrónovou kůrou a skořicí. Dno dortové formy vyložíme průsvitnou folií, hustě poklademe vrstvou piškotů, zakapeme likérem a potřeme krémem.

Postup opakujeme do té doby, než spotřebujeme piškoty. Dort zakryjeme fólií, zatížíme hrncem a uložíme na noc do chladničky.

Před podáváním odstraníme fólii, dort vyklopíme na mísu. Ze smetany a ztužovače ušleháme tuhou šlehačku, kterou dort potřeme ze všech stran. Povrch pokapeme likérem a pomocí zdobící trubičky pokryjeme povrch dortu šlehačkou.

Ozdobíme pomerančovou kůrou, plátky trpasličích pomerančů nebo i celými trpasličími pomeranči.

Dobrou chuť.

Dort se šlehačkou Dort se šlehačkou
Počet zobrazeni celkem: 6103
Počet zobrazeni za poslední měsíc: 29
Doporučujeme
Nejčtenější články
Redakce