Počet článků: 12 Recept na velikonočního beránka (s pudinkem)Rubrika: Návody Kristýna Krábková 14.3.2008 Postup přípravy Připravíme dvojdílnou formu na beránka, vytřeme důkladně máslem a vysypeme hrubou moukou. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, horkou vodu a šlehačem vyšleháme do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a vanilkovým pudinkem, přidáme citrónovou kůru a přimícháme do žloutkové pěny. Bílky vyšleháme s několika kapkami citrónové šťávy a špetkou soli. Tuhý sníh vmícháme do těsta. Rozpálíme troubu asi na 180 °C, těsto nalijeme do spodní části formy, přiklopíme vrchní částí, vložíme do trouby a pečeme asi 40 minut. Poté vyjmeme z trouby a přesvědčíme se zapíchnutím špejle, zda je beránek upečený. Necháme ho vychladnout ve formě, teprve po vychladnutí vyklopíme a ozdobíme. Celkem nám tento moučník zabere 80 minut času. Suroviny: -3 vejce -150 g cukru -5 lžic oleje -5 lžic horké vody -150 g polohrubé mouky -lžička prášku do pečiva -vanilkový pudink -citrón -sůl -máslo -hrubá mouka Počet zobrazeni celkem: 5712 Počet zobrazeni za poslední měsíc: 49 | Doporučujeme Nejčtenější články (za poslední měsíc) Redakce
|